Tomán Edina blogja

Új Tavasz születése

Vágytam én már életemben sok mindenre. De az évek múlásával rá kellett jönnöm, nincs annál mélyebbről fakadó, erőteljesebben mardosó és olyannyira ösztöneinkből fakadó vágy, mint amikor a tavaszi nap melegére vágyunk, és az első hóvirág születésére a fagyos téli földből.

Ugye milyen szép is ilyenkor az élet, amikor a hűvös északi szellő elindul a tavasz zöld illatával a hókásás völgyeken keresztül, s a huncut, gyors patak csillámló felszínén borzolja az ébredező fodrok alatti életet. Amikor a tekintélyes hó olvadása után duzzadó patak eszelősen száguld, partján a kopasz fák sovány ágai közt bőségesen átszűrődő napsugarak hatására kacagva bújnak elő az első hóvirágok.

Tavaszodik. Fedheti hó a megkeményedett, szomorú földet, hullhatnak a fehér pelyhek sűrűn, szélvihar sodrásában pajkos táncot lejtve, ők az elmúlt télnek csupán kétségbeesett, végső, gyenge csapásai. Visszavonhatatlanul tavaszodik. Ébred az erdő, rügy s napfény illatú a szellő, visszatérnek a dalos fecskék, akik szerelmes táncukkal álszemérmesen sugallják: ébred a szív is. A kert végének szomorú, sáros földjét selyembe vonja a kék jácint, a rózsaszín és a fehér. Illatuk a szívemig hatol, pont, mint az arcomat simogató napsugár gyengéd, forró érintése. Ébred a szív, s ébred a lélek, fáradt sóhajtás hangját vidáman csengő madárdal kíséri.

A futó sárba nehezedő fáradt lábnyomát langyos pocsolya váltja fel. A fű üde és friss, lépései után hosszasan megőrzi lábai nyomát. A harmatcseppektől átnedvesedett cipőből minden erőteljes lépésnél spriccelnek a jéghideg vízcseppek. Arcán pedig a meleg napsugarak hatására csordogálnak a sós ízű csermelyek, homlokáról indulva, az arcán, nyakán lecsurogva végig a testén.

Megjött a tavasz.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tökéletes ,tartalmas megfogalmazás !! Sok szép , múlhatatlan sikert kívánok Edina !!

  2. Magam sem fogalmaztam volna szebben!! :-)))
    Gratulálok nagyon tetszett! Ha természet tudna olvasni – akkor tudná – ezekért a gondolatokért érdemes a tavasznak eljönni! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!